Energisnål pasta

Energisnål pasta 2 port

Ingredienser:

140 g pasta

2 dl krossade/passerade/ tomater

1/2 gul lök finhackad eller i tunna skivor

1 pressad vitlök

1 tärning grönsaksbuljong

1 msk raps- eller olivolja

4 dl vatten

½ dl riven ost

SÅ LAGAR DU

  1. Läs igenom alla punkter innan du börjar.
  2. Lägg pasta, tomater, lök, vitlök, buljongtärning och olja i en tillräcklig stor kastrull eller gryta.
  3. Täck med vattnet.
  4.  Koka först upp och dra sedan värmen så att det småkokar. Rör i kastrullen tills pastan är färdig (smaka!). Späd eventuellt med mer vatten.
  5. Ta av kastrullen/grytan från plattan.
  6. Rör ner ½ dl riven ost. Ost ska inte koka eftersom den blir grynig.
  7. Smaka av med basilika, salt och peppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.