Raggmunkar och rårörda lingon
Läs igenom receptet och fördela arbetet.
Rårörda lingon
Lägg 1.5 dl lingon och 0,5 dl strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts. Sylten håller ett par veckor i kylen.
Raggmunkar:
- 400 g potatis
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 dl mjölk
- 1 ägg
- smör, till stekning
Gör så här:
- Skala, inte skalla, potatisen.
- Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
- Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
- Fräs lite smör i stekpannan och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
- Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
- Servera raggmunkarna med rårörda lingon.