Energisnål pasta 2 port
Ingredienser:
140 g pasta
2 dl krossade/passerade/ tomater
1/2 gul lök finhackad eller i tunna skivor
1 pressad vitlök
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk raps- eller olivolja
4 dl vatten
½ dl riven ost
___________________________________________________
Begrepp att kunna:
Mise an place= Allt på plats.
Sjuda= Småkoka
__________________________________________________
SÅ LAGAR DU
- Läs igenom alla punkter och ingredienser innan du börjar. Vad behöver ni göra först?
Mise an place = franskans bästa ord enligt mig. Betyder allt på plats.
- Lägg pasta, krossade tomater, lök, vitlök, buljongtärning och olja i en tillräcklig stor kastrull eller gryta.
- Täck med vattnet.
- Koka först upp och dra sedan ner värmen och låt det sjuda. Rör i kastrullen tills pastan är färdig (smaka!). Späd eventuellt med mer vatten.
- Ta av kastrullen/grytan från plattan.
- Rör ner ½ dl riven ost. Ost ska inte koka eftersom den blir grynig.
- Smaka av med basilika, salt och peppar.