Tacosoppa
- Läs igenom receptet och förbered alla ingredienser. Vad behöver hackas, skalas? Mätas upp med mera? Dela upp arbetet!
 - Fräs lök, vitlök och morot i lite olja i en stor gryta/kastrull. Tillsätt sedan köttfärsen och bryn den. Rör sedan ner tacokryddan och tillsätt 2 dl vatten.
 - Tillsätt krossade tomater, majs, chilisås och potatis.
 - Tillsätt buljong och 1,5 dl vatten.
 - Tillsätt grädden och låt soppan koka ihop i några minuter.
 - Duka
 - Servera soppan med max 5 tortillachips/person.
 - Vill man ha soppan lite nyttigare byter man ut grädden mot mjölk eller vatten.
 
Ingredienser:
Olja 15 ml= 1 tesked eller matsked?
Blandfärs 100 gram
Lök ½ hackad (röd skärbräda)
Vitlök 1 hackad (röd skärbräda)
Potatis 1 hackad (små bitar). Behöver ni skala den?
Morot 1 hackad (små bitar) och skalad.
Tacokrydda 1 matsked och 2 dl vatten
Krossade tomater ½ förpackning.
½ Köttbuljongtärning blandad med 1 ,5 dl vatten (veg grönsaksbuljong)
Majs ½ burk.
Chilisås 1 matsked.
Grädde 1 dl.
