Morot- och halloumibiffar med äppeltzatziki
Morot- och halloumibiffar
- 75 g halloumi
- 75 g morötter
- 1 ägg
- 0,4 dl ströbröd
- 5 msk oregano
- 1 krm salt
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader. Över och undervärme. Ta fram en bakugnsplåt och bakplåtspapper.
- Riv halloumi och morötter grovt. Blanda med ägg, ströbröd, oregano, salt och svartpeppar.
- Forma till biffar och lägg på bakugnsplåten. Sätt in plåten och grädda i ugnen i ungefär 8–10 minuter.
Äppeltzatziki
- 0,5 äpple
- 5 dl turkisk yoghurt
- 5 vitlöksklyfta, finriven
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Dela äpplet och ta bort kärnhuset. Riv äpplet grovt och blanda med yoghurt och vitlök, smaka av med salt och peppar.