Lägger upp två olika recept. Det vi gjorde på lektionen och ett nyttigare alternativ om man vill testa det. Experimentera gärna och testa er fram med ingredienser som ni gillar. Lycka till.
Sockerstekta äpplen med havregryn (3 portioner)
Ingredienser
2 äpplen
2 msk smör
0,5 dl havregryn
2 msk strösocker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
Gör så här
Ta fram och mät upp alla ingredienserna.
Kärna ur äpplena.
Skala och skär äpplena i klyftor.
Stek klyftorna i smöret på medelvärme i cirka 1 minut. Vänta med att lägga i äpplena tills smöret slutat bubbla.
Tillsätt havregrynen och sockret. Fortsätt stek ytterligare någon minut. Strö över kanel och kardemumma.
___________________________________________________________________________
Kanelstekta äppelklyftor (3 port)
Ingredienser:
2 äpplen
2 msk matolja/smör
1 dl havregryn
1 tsk mald kanel
2 msk pumpakärnor
4 tsk flytande honung
Gör så här:
- Ta fram lika många skålar som ni är i ert kök.
- Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
- Stek klyftorna i oljan i en stekpanna,
- tillsätt havregryn, kanel och pumpakärnor och låt det steka med någon minut.
- Ringla på honungen.
- Lägg upp i skålar