Sockerstekta äpplen med havregryn

Lägger upp två olika recept. Det vi gjorde på lektionen och ett nyttigare alternativ om man vill testa det. Experimentera gärna och testa er fram med ingredienser som ni gillar. Lycka till.

Sockerstekta äpplen med havregryn (3 portioner)

Ingredienser

2 äpplen

2 msk smör

0,5 dl havregryn

2 msk strösocker

1/2 tsk kanel

1/2 tsk kardemumma

Gör så här

Ta fram och mät upp alla ingredienserna.

Kärna ur äpplena.

Skala och skär äpplena i klyftor.

Stek klyftorna i smöret på medelvärme i cirka 1 minut. Vänta med att lägga i äpplena tills smöret slutat bubbla.

Tillsätt havregrynen och sockret. Fortsätt stek ytterligare någon minut. Strö över kanel och kardemumma.

___________________________________________________________________________

Kanelstekta äppelklyftor (3 port)

Ingredienser:

2 äpplen 

2 msk matolja/smör

1 dl havregryn

1 tsk mald kanel

2 msk pumpakärnor

4 tsk flytande honung

Gör så här:

  1. Ta fram lika många skålar som ni är i ert kök.
  2. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  3. Stek klyftorna i oljan i en stekpanna,
  4. tillsätt havregryn, kanel och pumpakärnor och låt det steka med någon minut.
  5. Ringla på honungen.
  6. Lägg upp i skålar

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.