Energisnål pasta 2 port

Energisnål pasta 2 port

Ingredienser:

140 g pasta

2 dl krossade/passerade/ tomater

1/2 gul lök finhackad eller i tunna skivor

1 pressad vitlök

1 tärning grönsaksbuljong

1 msk raps- eller olivolja

4 dl vatten

½ dl riven ost

___________________________________________________

Begrepp att kunna:

Mise an place= Allt på plats.

Sjuda= Småkoka

__________________________________________________

SÅ LAGAR DU

  1. Läs igenom alla punkter och ingredienser innan du börjar. Vad behöver ni göra först?

Mise an place = franskans bästa ord enligt mig. Betyder allt på plats.

  1. Lägg pasta, krossade tomater, lök, vitlök, buljongtärning och olja i en tillräcklig stor kastrull eller gryta.
  2. Täck med vattnet.
  3. Koka först upp och dra sedan ner värmen och låt det sjuda. Rör i kastrullen tills pastan är färdig (smaka!). Späd eventuellt med mer vatten.
  4. Ta av kastrullen/grytan från plattan.
  5. Rör ner ½ dl riven ost. Ost ska inte koka eftersom den blir grynig.
  6. Smaka av med basilika, salt och peppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.